5 iul. 2012

Cum fac un trandafir



Azi am sa va arat cum fac trandafirii din fondant.
Pentru inceput facem conul tradafirului, daca fac boboci atunci ii fac pe loc dar daca facem trandafiri cel mai bine este sa-i lasam sa se usuce 1 sau 2 zile :



Urmeaza petalele... intind pasta si incep sa decupez cercuri....prima data taiem 3 petale :


Subtiem pentalele usor sa nu se distruga :


Si acum umezim un pic conul si lipim prima petala... il putem folosi ca si un boboc inchis :


Urmeaza urmatoarele 2 petale ... le subtiem pe margini si le modelam un pic cu mana sa le dam o forma cat mai apropiata de cele adevarate :


Le lipim cu apa si le intrepatrundem intre ele...asa avem un boboc mai deschis :


Decumpam din nou 3 petale, le subtiem si modelam cu mainile... le indoim un pic la mijloc ... eu le fac toate o data pentru ca merge mai usor la montat:


Le lipim cu apa ... dar nu uitati numai pensulati usor ... le lasam la uscat..... si trandafirul nostru incepe sa prinda forma :


Dupa ce este uscat trandafirul venim cu urmatorul rand de petale ... decupam cu un cerc mai mare ...de data asta 5 la numar ...


Le subtiem... modelam.... lipim ....  si trandafirul nostru este gata:


Eu m-am oprit aici.....dar daca vreti un trandafir si mai mare atunci mai veniti cu un rand de petale dar de data asta 7si cu un cerc si mai mare. Intre petale pana se usuca un pic mai pun bucatele de folie alimentara pentru ca nu am stativ pe care sa-l pun intors. Daca aveti nelamuriri sunt aici.


2 comentarii:

  1. Buna ziua! As vrea sa incerc un trandafir foarte mare, d'astia mici am mai facut din pasta de zahar. Din tutorialul dvs am inteles ca trebuie sa astept fiecare rand de petale sa se usuce inainte de a-l aplica pe urmatorul. Am inteles corect? Ce fel de fondant folositi si cum de este rosul atat de frumos? Va multumesc frumos si-mi cer iertare ca m-am pornit cu intrebatu'!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi cer scuze pentru intarziere ..da asteptam pana se usuca pentru ca trandafirul devine destul de greu si atunci nu se mai lasa petalele.... colorantul folosit este de pe lumea basmelor cumparat, dar mai nou am vazut ca se poate face si acasa folosind colorant pulbere

    RăspundețiȘtergere

Comentarii :